Dodeljene Oktobarske nagrade povodom Dana grada Leskovca

Na današnjoj Svečanoj skupštini, održanoj u Narodnom pozorištu povodom obeležavanja Dana grada odnosno oslobođenja Leskovca u Drugom svetskom ratu,  uručene su  Oktobarske nagrade.

Na osnovu odluke Odbora za dodelu priznanja i nagrada grada Leskovca ovogodišnje medalje uručene su episkopu niškom Arseniju, Miloradu Mitkoviću akademiku i ortopedskom hirurgu i traumatologu, Slaviši Trajkoviću, redovnom profesoru na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, Vladi Veljkoviću, profesoru na Tehnološkom fakultetu univerziteta u Nišu. Zatim, Srđanu Pešiću, profesoru na katedri za Farmakologiju Medicinskog fakulteta u Nišu, Milanu Nedeljkoviću, predsedniku opštine Vračar, Radmilu Jankoviću direktoru Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju koji je dao doprinos i prilikom formiranja Kovid centra Opšte bolnice Leskovac i muzičaru Vlatku Stefanovskom.

Posthumno su uručne još dve Oktobarske medalje i to doktorki Dušanki Živković, lekaru specijalisti infektologije, zbog ogromnog doprinosa u oblasti medicine i Draganu Pavloviću, privredniku, zbog doprinosa razvoja privrede grada Leskovca.

Pojedinim preduzećima, institucijama, organizacijama zbog doprinosa razvoja grada Leskovca uručene su pohvale za 2020. godinu, dok je petoro pojedinaca dobilo novčanu nagradu u iznosu od 200.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*