Dodelom nagrada i prikazivanjem dokumentarnog filma, završen 16. LIFFE

Dodelom nagrada i prikazivanjem dokumentarnog filma ,,Eskort’’ sinoć je u Narodnom pozorištu završen 16. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE. 

Dobitnik Gran prija „Živojin Žika Pavlović“ za režiju na ovogodišnjem Lajfu je hrvatski reditelj Juraj Lerotić za film „Sigurno mjesto“.

U ime ovog reditelja, nagradu je  primio Ognjen Sviličić, selektor festivala, a nagrađeni se ovom prilikom prisutnima obratio putem video snimka. 

Druga nagrada za režiju dodeljena je Pjeru Žalici za režiju filma ,,Praznik rada’’, dok je treća otišla u ruke rediteljke Nine Ognjanović, za film ,,Ovuda će proći put’’.

Ove godine, na festivalu je ustanovljena nova kategorija ,,Divlji film’’ koja se dodeljuje za najbolju režiju u internacionalnoj selekciji.

Ovo priznanje pripalo  je reditelju Šonu Prajsu Vilijamsu za režiju filma ,,Slatki istok’’.

Kada je reč o kategoriji studentskog nagradu je osvojio Bojan Radanović sa Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu, za režiju filma ,,Fender’’.  Marija Škaričić, dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu ,,Tragovi’’, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu pripala glumcu Goranu Markoviću za ulogu u filmu ,,Sigurno mjesto“.

Umetnički direktor festivala, Darko Bajić, zvanično je zatvorio ovogodišnji Lajf.

O ovogodišnjim nagradama za Takmičarski program odlučivao je tročlani žiri u sastavu Damjan Kozole, reditelj, Nenad Pavlović, reditelj i scenarista i Ljubomir Bandović, glumac.

Podsetimo, nagrada „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu dodeljena je reditelju Milošu Miši Radivojeviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *