Dom kulture u Grdelici proslavio 65 godina postojanja i rada

Dom kulture u Grdelici obeležio je 65 godina postojanja i rada i 30 godina samostalnosti svečanom akademijom, koja je održana u prostorijama ove ustanove kulture.

Kulturno-prosvetna zajednica Grdelice osnovana je 5. decembra 1958. godine, na inicijativu Sreske kulturno-prosvetne zajednice u Leskovcu, a kao samostalna ustanova, Dom kulture Grdelica formiran je tek 2. marta 1993. godine.

U organizaciji Doma kulture u Grdelici održava se veliki broj manifestacija, među kojima su Moto skup, Strim festival, Sajam vina i roštilja i Ribarsko veče. Svakako, jedan od najpoznatijih događaja je Grdeličko leto, u okviru kojeg se priređuju koncerti poznatih izvođača, ali i Grdelička regata.

Današnjem obeležavanju godišnjice, između ostalih, prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, ali i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jubilarnih 65 godina rada i postojanja Doma kulture u Grdelici i 30 godina od samostalnosti, biće obeleženo i promocijom monografije. Ovom prilikom uručene su zahvalnice istaknutim pojedincima i kolektivima koji su svojim radom dali doprinos razvoju i promociji kulture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *