Donacije Ustanovi za odrasle i starije i Opštoj bolnici Leskovac

Ustanova za odrasla i starija lica u Leskovcu od nedavno je bogatija za još jedno sanitetsko vozilo. U pitanju je donacija Ministarstva zdravlja, čija je vrednost 4,2 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u ovoj ustanovi. Zahvaljujući firmi HSV iz Vlasotinca, novo vozilo dobila je i Opšta bolnica Leskovac, rečeno je ovom prilikom. U pitanju je vozilo vredno oko 33,5 hiljada evra, koje će biti namenjeno transportu bubrežnih pacijenata.

Novo sanitetsko vozilo, sa modernom opremom,  Ustanova za odrasla i starija lica dobila je u okviru projekta „Hitan odgovor Srbije na kovid 19“, koji realizuje Ministarstvo zdravlja. Zahvaljujući ovoj donaciji, biće omogućen brži transport korisnika i pacijenata ove ustanove. Trenutno ova ustanova broji blizu 200 korisnika, o kojima brinu dva lekara, četrnaest medicinskih sestara i tehničara i 26 negovatelja. 

Moram da  napomenem da se patologija naših korisnika u poslednjih deset godina znatno promenila i da su zbog toga ova sanitetska vozila izuezetno značajna za nas. Mi gotovo svakodnevno odvozimo pacijente u Opštu bolnicu i Dom zdravlja, ukoliko je potrebno lečenje, istakla je Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasle i starije.

Ministartsvo za rad, boračka i socijalna pitanja je pre pet godina doniralo Ustanovi za odrasle i starije jedan sanitet, podsetio je gradonačelnik Cvetanović, koji se osvrnuo na prethodna ulaganja Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave u ovu ustanovu. Jedna od značajnijioh investicija je rekonstrukcija zgrade leskovačkog Gerontološkog centra 2017. godine, za šta su preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojena sredstva u visini od 62,2 miliona dinara, a dodatnih 5,6 miliona dinara za zamenu stolarije uložio je Grad Leskovac.

Kada je reč o vozilu koje je dobila Opšta bolnica, očekuje se da bude u funkciji narednih dana, nakon što bude završena obuka zaposlenih za njegovo korišćenje.

U Opštoj bolnici Leskovac očekuju da unaredna dva meseca dobiju još dva sanitetska vozila od Ministarstva zdravlja, istakao je Dimitrijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *