Doživotna kazna zatvora za S.I. iz Jarsenova koji je u alkoholisanom stanju lišio života vanbračnu suprugu

Preinačenjem presude Višeg suda u Leskovcu, koja je doneta 28. decembra prošle godine, Apelacioni sud iz Niša, je pravosnažnom presudom donetom 29. maja tekuće godine osudio S.I. iz Jarsenova na kaznu doživotnog zatvora, navodi se u saopštenju za javnost Višeg suda u Leskovcu. S. I. je 21. aprila 2023. godine u ovom selu, dok je bio u alkoholisanom stanju lišio života svoju vanbračnu suprugu zadavši joj više uboda nožem.

Prilikom donošenja odluke, Apelacioni sud je imao u vidu da se radi o licu koje je više puta osuđivano zbog krivičnog dela nasilje u porodici, pri čemu je uzeo u obzir i način izvršenja krivičnog dela, upornost i bezobzirnost koju je ispoljio, kao i činjenicu da je ovo delo izvršio zadavanjem više udaraca nožem u vitalne delove tela, navodi se u obrazloženju presude.

Između ostalog, u saopštenju za javnost Višeg suda u Leskovcu ističe se da je S.I. iz Jarsenova presudom Višeg suda, koja je preinačena, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, jer je 21. aprila 2023. godine u ovom selu, dok je bio u alkoholisanom stanju lišio života svoju vanbračnu suprugu zadavši joj više uboda nožem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *