Dragana Stojanović među korisnicima subvencija za poljoprivrednike iz grdeličkog kraja

I poljoprivrednim proizvođačima iz grdeličkog kraja danas su isplaćene subvencije za koje su konkurisali kod Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Ukupno 106 poljoprivrednih proizvođača imaće priliku da zahvaljujući odobrenim sredstvima, u ukupnom iznosu od 3,2 miliona dinara, unapredi svoju proizvodnju.

Među njima je gazdinstvo Dragane Stojanović iz Donjeg Bunibroda, koje su danas posetili predstavnici lokalne samouprave i uručili ugovor o subvenciji.

Sedmočlana porodica Stojanović se povrtarstvom bavi već trideset godina, a njihova proizvodnja pod plastenicima obuhvata površinu od 3 hektara. U 20 plastenika tokom godine sade više kultura: rani kupus, paradajz, papriku, ljute papričice i krastavac, koje plasiraju isključivo na domaće tržište. Konstantno ulažu u proizvodnju, te su im subvencije od velikog značaja.

Zahvaljujući ovim sredstvima unaprediće sistem za navodnjavanje i nabaviti novu opremu za plastenike.

Prema Draganinim rečima, od poljoprivrede se, uz ogroman rad, trud i pametna ulaganja, može pristojno živeti.

U Donjem Bunibrodu se većina domaćinstava bavi plasteničkom proizvodnjom. Tulovska reka je zbog čestih izlivanja uzrokovala štete na njihovim parcelama do prošle godine, kada je ovaj problem rešen, izgradnjom rasteretnog kanala u koji je uloženo skoro 100 miliona dinara, a nedavno je završena i izgradnja mosta preko ove reke za šta je iz gradske kase izdvojeno 27,4 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*