Dragiša Savić, novi dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu

Novi dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu je Dragiša Savić, donedavni redovni profesor stručnih predmeta iz oblasti prehrambeno-biotehnološkog inženjerstva. Kako je u razgovoru za našu televiziju istakao, na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi u narednom periodu nastaviće se sa osavremenjivanjem nastave i ulaganjima u cilju poboljšanja uslova za studiranje, a značajna pažnja biće posvećena i naučnom radu. On je došao na mesto Ljubiše Nikolića koji je funkciju dekana obavljao šest i po godina.  

Danas je za četrdeset treću generaciju brucoša na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu zvanično počela školska 2021/2022. godina. Uz poštovanje svih propisanih mera podeljeni su indeksi za njih 45 . Problem sa kojim se poslednjih godina ovaj fakultet u Leskovcu suočava je, upravo, mali broj studenata, zbog čega će u narednom periodu veća pažnja biti posvećena promociji rezultata zaposlenih i studentata. 

Po rezultatima naučnog rada fakultet se visoko kotira na Univerzitetu u Nišu, a bogami i u Univerzitetskoj zajednici u Srbiji. Ono  što treba više da se unapredi je da te rezultate koje ostvarujemo u nauci više predstavimo i u sredini u kojoj živimo, u našem južnomoravskom regionu i u celoj Srbiji, da bi povećali interesovanje za studiranje na fakultetu. Naravno, to ostaje na nama, da u narednom periodu srednjoškolscima približimo uslove studiranja, da im približimo način na koji se ovde radi, rezultate koji se ostvaruju, istakao je Savić.

Ove godine brucoši su mogli da se opredele za jedan od šest modula: farmaceutsko-kozmetičke tehnologije, materijali i hemijske tehnologije, ekološko inženjerstvo, prehrambena tehnologija i bezbednost hrane, industrijski dizajn tekstila i odeće, kao i novi modul informacioni sistemi u tehnološkim procesima.  

Nastava će se ove godine na pomenutoj visokoobrazovnoj ustanovi organizovati po kombinovanom modelu, predavanja će se odvijati onlajn, dok će vežbe biti organizovane u prostorijama fakulteta, u manjim grupama.

Tehnološki fakutet u Leskovcu, kao deo Univerziteta u Nišu, počeo je sa radom 22. oktobra 1979. godine. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *