Drum dum fest čuva sećanje na Bojana Zlatanovića Tokana

Dodelom nagrade za životno delo profesoru Miroslavu Karloviću Karlu, kod koga su svoje znanje sticali najbolji bubnjari regiona i priznanja “Bojan Zlatanović Tokan” mladoj bubnjarki iz Leskovca, Irini Stevanović, završen je 12. Drum dum fest. Završnica ovogodišnjeg festivala obeležena je nastupom makedonske grupe “Leb i sol”.

Kroz školu bubnjeva “Goran Trajković Trš” prošlo je nekoliko izvrsnih generacija, čiji talenat Drum dum fest nastoji da neguje. Ove godine, na festivalskim programima DDF kids i DDF teens , prema odluci žirija, umeće sedmogodišnje Irine Stevanović iz Leskovca bilo je bez premca, zbog čega joj je i pripala nagrada “Bojan Zlatanović Tokan”, koja se dodeljuje mladim bubnjarima. Ovo priznanje, Irini je uručio njegov sin Mihajlo.

Na završnici Drum dum festa u Narodnom pozorištu, prikazan je i film posvećen Tokanu, jednom od najvećih leskovačkih bubnjara, pod nazivom “Nije isto otkad nisi tu”.

Ovo veče obeleženo je i nastupom legendarne makedonske grupe “Leb i sol”, koja se u Leskovac vratila nakon više od 30 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *