Državna sekretarka Milena Popović posetila Vlasotince

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Milena Popović posetila je danas Vlasotince. Ona je sa predsednikom opštine Bratislavom Petrovićem i predstavnicima Turističke organizacije razgovarala o potencijalima turističke ponude, projektima resornog ministarstva i problemima sa kojima se suočavaju lokalne samouprave i turističke organizacije.


“Došla sam da čujem šta vas muči, koje su vam ideje i na koji način ministarstvo može da pomogne. Moj zadatak je da obiđem teren, da vidim kako rade manje turističke organizacije. Praksa pokazuje da su kreativnost i entuzijazam veoma izraženi u manjim turističkim organizacijama. Zato želim da sagledam celinu i da vam predstavim planove i projekte ministarstva – rekla je Popovićeva, ističući da nije prvi put u
Vlasotincu.
Predsednik opštine Bratislav Petrović naglasio je da postoji stalni trud da se sve prednosti Vlasotinca i okoline istaknu, ali da je ovo teška godina za opštinski budžet.

“Isplata po presudama za delove zemljišta preko kojih je pre više decenija prošao opštinski put čini situaciju u budžetu veoma nestabilnom, pa i realizaciju brojnih manifestacija – rekao je Petrović i izrazio nadu da će se za taj problem naći rešenje.


Turizmolog Olivera Cvetković predstavila je manifestacije koje organizuje ili podržava Turistička organizacija u saradnji sa opštinom.


Milena Popović je potom posetila Giginu kuću, kao monumentalni objekat u
turističkoj ponudi Vlasotinca, u kome je smeštena uprava biblioteke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *