Dvadeset tri godine postojanja Rotari kluba, najavljena realizacija tri projekta u Leskovcu

Jedan od tri projekta koji će se realizovati u našem gradu ove godine je opremanje osnovnih škola dronovima koji će se koristiti u obrazovne svrhe, najavljeno je na skupu u Svečanoj sali Grada povodom 23 godine postojanja Rotari kluba. Ovom događaju, između ostalih, prisustvovali su: Nikola Božić, direktor Istraživačke stanice „Petnica“, Danilo Ljevnajić, guverner Rotari kluba za Srbiju i Crnu Goru i Biljana Đorđević, predsednica Rotari kluba Leskovac.

Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice „Petnica“, izrazio je zadovoljstvo što u Leskovcu ima dosta prostora za rad sa mladim talentima, istakavši važnost ulaganja u obrazovanje:

“Vrlo je važno da lokalna samouprava zajedno sa školama i nastavnicima ima prostora da organizuje različite aktivnosti, od Centra za stručno usavršavanje ,do Naučnog kluba. I Rotari klub Leskovac, koji postoji 23 godine u obnovljenom sazivu, prepoznaje rad sa mladim ljudima, što je vrlo važno.”

Danilo Ljevnajić, guverner Rotari kluba za Srbiju i Crnu Goru, najavio je tri velika projekta koji će se realizovati u Leskovcu:

“Prvi su dronovi, koji služe petim i šestim razredima za razvoj digitalne pismenosti, za učenje dva programska jezika, Scratch i Python. Kroz ta dva projekta možemo ići na sledeći projekat – reč je o robotićima koje takođe obezbeđujemo u školama. Treći projekat vezan je za predškolske ustanove, a radimo ga u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Unicefom.”

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da će Leskovac nastaviti da podstiče i nagrađuje mlade talentovane ljude, sa namerom da ih motiviše da budu još uspešniji.

“Svako ko se zalaže za razvoj kulture, nauke i obrazovanja, svako ko nastoji da afirmiše i podrži mlade ljude i pruži podršku obrazovnim i zdravstvenim institucijama, je naš dragi gost i saveznik u borbi za razvijeni i bolji Leskovac.”, istakao je prvi čovek Leskovca ovom prilikom.

Rotari klub u Leskovcu je osnovan davne 1935. tokom perioda takozvanog “zlatnog doba Leskovca”, a potom reosnovan 29. septembra  1997. godine. Na teritoriji Srbije i Crne Gore postoje 72 kluba ove organizacije, koja se bavi humanitarnim radom i razvojnim aktivnostima na dobrobit lokalne zajednice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *