Dveri reagovale povodom najave da Jura počinje sa radom

Samo po sebi se nameće jedno pitanje, šta bi se desilo da se nije „digla prašina“ oko svega i šta bi se desilo da prvi zaraženi nije otkriven u „minut do dvanest“. Da li bi i tada došlo do ove preporuke i da li bi i tada iko išta preduzeo?

Moramo biti svesni da građane zbunjuje, a radnike dodatno plaši činjenica da na jednoj strani imamo zabrane kretanja, zabranu okupljanja više od dve osobe, a na drugoj pozivanje hiljade radnika da se u istom danu vrate na posao.

GrO Dveri Leskovac zato  podržava odluku Zavoda za javno zdravlje Leskovac i preporuku korporaciji Jura o prekidu proizvodnje ili njenom svodjenju na minimum. Međutim kako se radi samo o preporuci, a preporuka ne zvuči obavezujuće, dodatno apelujemo i na ozbiljnost Kriznog štaba grada Leskovca da celu ovu priču isprati na pravi način.

Na kraju apelujemo na  građane Leskovaca da u ovim danima pre svega sami sebe zaštite, svojom odgovornošću i svojim strpljenjem, jer je i ova situacija sa Jurom pokazala da sve preuzete mere zaštite deluju moćno i ozbiljno preko tv ekrana i onda kada se prezentuju, dok u praksi sve to izgleda malo drugačije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *