Dvojica Leskovčana na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

U  timu od 20 sprotista koji će ove godine predstavljati Republiku Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nalaze se i dva Leskovčana – Milan Petrović i Goran Šmelcerović. Za njih je dan uoči polaska za Japan, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio prijem u Svečanoj sali grada.

Tandem parabiciklista iz našeg grada Milan Petrović i Goran Šmelcerović, inače članovi Biciklističkog kluba „Dubočica“, godinama unazad svojim napornim radom i trudom postižu odlične rezultate. Jedan od njih svakako je onaj ostvaren 2012. godine, kada su, takođe, na Paraolimpijskim igrama u Londonu, na drumskoj trci zauzeli 11. poziciju, a na hronometru 14.

Ove godine biciklistički dvojac će se ponovo takmičiti u drumskoj trci i hronometru i nadaju se još boljem plasmanu.

U svom obraćanju gradonačelnik je istakao da je velika čast za Leskovac što će imati dvojicu predstavnika na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. On je podsetio da je Milan Petrović dobitnik oktobarske nagrade grada Leskovca 2011. godine, kao i da je proglašen za sportistu godine u 2020.

Ovom prilikom najavio je i da će Goran Šmelcerović biti njegov kandidat za oktobarsko priznanje u tekućoj godini.

Uz podsećanje da ih je lokalna samouprava, pred put u Japan, podržala sa simboličnih 300 hiljada dinara, Cvetanović je ovom prilikom Petroviću i Šmelceroviću uručio zastavu grada Leskovca koju će nositi na igrama.

Inače, Srbiju će na Igrama u Tokiju koje se održavaju od 24. avgusta do 6. septembra predstavljati 20 sportista u sedam sportova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *