Dvojica Leskovčana uhapšena u akciji srpske policije zbog sumnje da su umešana u međunarodnu trgovinu drogom

U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije, a u kojoj je, kako tvrde u ministarstvu, razbijena kriminalna organizacija za trgovinu drogom sa Balkana, među uhapšenima su i dvojica Leskovčana D.Đ. i M.M.

Kako je istaknuto pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminala, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili su 13 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe Balkanski kartel. Veruje se da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko zapadne Afrike kao logističko tranzitne podrške.

U akciji koja je sprovedena u više gradova Republike Srbije uhapšeni su organizatori ove organizovane kriminalne grupe M.S. i M.L. , kao i još 11 osoba koje se sumnjiče da su bile vođe nezavisnih ćelija.

Nakon analize sprovedene na osnovu podataka sa aplikacije Sky Ecc, najmanje sedam tona zaplenjenog kokaina tokom 2020. godine dovodimo u vezu sa uhapšenim vođama i članovima pomenutog kartela, trde u MUP.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *