Ekipa filma “Toma” položila vence na spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu

Ekipa koja je radila na filmu “Toma” na čelu sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, položila je danas vence na spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu, a povodom 30 godina od smrti ovog pevača.

Među onima koji su na ovaj način odali počast Tomi bili su i njegova supruga Gordana i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Tomina supruga Gordana

Prisutnima se obratio reditelj Dragan Bjelogrlić koji je u emitovnom govoru, na ivici suza, rekao da se nije dvoumio kada mu je Željko Joksimović predložio da rade film o životu Tome Zdravkovića.

“ Iste sekunde sam rekao radimo, nisam ni znao šta nas čeka, ušli smo u avanturu i delikatan posao. Rekonstruisati život jednog takvog čoveka. Napili smo se pre početka snimanja, i on je meni rekao molim te povedi nas, ja ću te pratiti. I tako je i bilo – rekao je Bjelogrlić. 

Željko Joksimović, producent i kompozitor muzike za film “Toma”, naglasio je da je dosadašnji uspeh ovog filma pravi pokazatelj da je publika prepoznala dušu i emocije koje su prisutne u Tominim pesama.

“Ja se nadam da ćete uživati u filmu i da ćete na pravi način osetiti tu energiju koju smo mi imali dok smo radili film – rekao je Joksmović, zahvalivši Acu Pejoviću koji je u filmu pozajmio svoj glas glavnom glumcu i koji je, kako je on naveo, to uradio na jako dobar način. 

Glumica Tamara Dragičević, koja u filmu glumi lik Silvane, prilikom obraćanja u Svečanoj sali grada rekla je da je srećna što ima priliku da napokon upozna Gocu, Tominu suprugu, kao i da joj je posebno drago što su konačno i “Tominom gradu”.

“Ponesite maramice – poručila je onima koji još nisu odgledali film.

Milan Marić, kome je pripala glavna uloga, istakao je da je Toma Zdravković čovek i umetnik koji je zaslužio da se snimi film o njegovom životu i radu.

“Leskovac je najlogičnije mesto da se ovaj film prikaže baš na godišnjicu smrti Tome Zdravkovića – rekao je Milan.

Podsetimo, povodom 30 godina od smrti pevača Tome Zdravkovića večeras se u Sportsko –rekreativnom centru Dubočica prvi put prikazuje film “Toma”. 

One thought on “Ekipa filma “Toma” položila vence na spomenik Tomi Zdravkoviću u Leskovcu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *