EPUS realizovao projekat preduzetničke obuke i stručne prakse za mlade

U poslednjem ciklusu projekta „Multisektorsko partnerstvo za mlade – AKTIVATOR“ koji se završava u decembra ove godine, dvadesetoro mladih ljudi iz Jablaničkog okruga prolazi preduzetničku obuku, a 25-oro njih ide na stručnu praksu. O ovome i ostalim rezultatima koji su ostvareni u okviru pomenutog programa bilo je reči na sastanku partnera, saradnika i učesnika projekta u Regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Projekat „Multisektorsko partnerstvo za mlade – AKTIVATOR“ koji sprovodi organizacija Epus Leskovac, obuhvata pre svega preduzetničku obuku koja se sastoji od 10 tematskih radionica, stručnu praksu najčešće u privatnom sektoru i pružanje podrške mladima od strane mentora iz samih lokalnih sredina. Značaj ovog projekta u povećanju kompetencija i veština mladih nakon sticanja formalnog obrazovanjaa prepoznala je i opština Lebane.

“Od stotinu mladih koji budu deo projekta Epus organizacije, u proseku sedamdesetoro njih  započne svoj biznis ili se uspešno zaposli – istakla je Suzana Dimitrijević, generalni sekretar ove organizacije.

Jedan od partnera na projektu je i Regionalna privredna komora Jabalničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Pored Lebana u ovom projektu uključene su još i lokalne samouprave Medveđe, Vlasotinca, Bojnika, kao i tehničke škole u ovim mestima. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i ekspertsku podršku Tim aza socijalno uključivanje i suzbijanje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *