Evo kako se kontroliše izgradnja CPPOV

fopip 2

Leskovac – Lider FOPIP tima zaduženog za sprovođenje nadzora nad implementacijom Projekta upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu Fric Jakma iz Španije posetio je danas Leskovac i obišao radove na izgradnji postrojenja u Bogojevcu.

U toku je izgradnja linije vode, uskoro će biti raspisan tender za izbor izvođača radova na izgradnji linije mulja, a u februaru je potpisan ugovor između Holandske Vlade, ministarstva energetike i lokalne samouprave o sprovođenju treće faze projekta koja se odnosi na izgradnju 88 kilometara kanalizacione mreže u dvadestak prigradskih naselja i sela na obodima užeg gradskog jezgra.

fopip 1

Prijem za tim lidera FOPIP projekta Frica Jakmu i njegove saradnike priredio je u svom kabinetu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji ga je informisaoo o realziaciji projekta upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu.

”Naš zadatak je da pratimo realizaciju ovog projekta i uočimu potencijalne nedostatke kako kasnije ne bi bilo večih problema. Moj tim bavi se projekcijom ekonomske održivosti ovog projekta ” rekao je lider tima FOPIP-a, Fric Jakma.

Ukupna vrednost projekta  upravljanja otpadnim vodama u Leskovcu je 24 miliona evra, a realziacija poslednje treće faze koštaće 7 miliona i 710 hiljada evra. Ovaj projekat finansijski podržava Vlada Kraljevine Holandije preko svog programa za razvoj infrastrukture.