Evo kako se svađaju komšije u Vinarcu

unnamed (1)

Vinarce – Srpska ili komšijska posla, sinonim je za tipične svađe u našem narodu. Ako se ne svađamo zbog međe, onda je to zbog toga što nam je komšija počupao cveće u dvorištu.

Sličan primer dogodio se juče i u Vinarcu, pa je na kraju ipak morala da interveniše i policija.

Dve porodice Kostić iz Vinarca zajedno koriste jedan prolaz za ulaz u svoja dvorišta.

Ipak, živa ograda Zorana i Dragane Kostić pokraj sokaka već godinama smeta komšijama Dragoljubu i Slaviši, pa su odlučili da je počupaju.

Njihov čin izazvao je svađu, komšije su ga snimile i mobilnim telefonom, a na kraju je i policija morala da reaguje zbog navodnih pretnji koje su otac i sin uputili Dragani i njenoj porodici.

„Očigledno mu se ne sviđa naša živa ograda jer kroz nju ne može da posmatra šta se dešava u našem dvorištu. Stalno preti i dovikuje. Čak ni to što je dolazila policija ga nije uplašilo. Govori nam čitavo jutro da ćemo da nestanemo i mi i lišće“ priča nam vidno uznemirena Dragana Kostić.

unnamed (2)

U policiji nam je potvrđeno da su imali prijavu događaja i da je sve ostalo u rukama nadležnih organa koji će morati da ocene da li ima elemenata za krivično gonjenje.

Inače, Draganinu priču podržavaju i ostale komšije koje trvde da su Slaviša i njegov otac Dragoljub i njima zadavali slične probleme.

Slaviša nije želeo da daje izjavu za našu televiziju, ali nam je rekao da slobodno objavimo kako je on počupao ogradu i da nije uradio ništa loše jer je sve to učinio u svom dvorištu.

Dragana i Zoran kažu da će tužiti Dragoljuba i Slavišu zbog pretpljene štete, straha i nanetog duševnog bola.

Očekuju da taj proces ne traje dugo, poput onih koji se među komšijama u našem narodu godinama vode – oko međe.