Evo o čemu su većnici grada Leskovca odlučivali na današnjoj sednici

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Leskovca, planski dokument u skladu sa pravilima Evropske unije, usvojen je danas na sednici Gradskog veća. Kako je rečeno, Leskovac je među prvim gradovima koji je sa dva projekta već konkurisao pred Evropskom komisijom.

Gradski većnici usvojili su, između ostalog, i nacrt Programa energetske efikasnosti grada za period od 2024. do 2026. godine, sa Planom Energetske efikasnosti  za ovu godinu.

“Nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Leskovca pripremljen je od strane radne grupe i  nakon javne rasprave naći će se pred skupštinom  na usvajanje. Savet za razvoj grada Leskovca imaće i ubuduće, nakon što dokument  bude usvojen od skupštine, značajnu ulogu kada je reč o davanju predloga strateških projekata i njihovoj realizaciji”, istakao je prilikom obrazlaganja ove tačke dnevnog reda Dragan Stojiljković, predsednik Saveta za razvoj grada.

I program energetske efikasnosti za period od ove do 2026. godine, kao i plan energetske fikasnosti urađeni su nakon što su prošli sve procedure. Ova dokumenta takođe će usvojiti Skupština grada.

Gradski većnici usvojili su i nacrt odluke  o upravljanjuju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Grada, a doneto je i nekoliko odluka koje se tiču  programa sistematske deratizacije, za šta su opredeljena 4 miliona dinara, odnosno dezinsekcije na području grada, za šta će biti opredeljeno oko 5 miliona dinara za ovu godinu.

Usvojeni  su i predlozi programa praćenja kvaliteta površinskih voda vodotokova na području grada za period od 2024. do 2025. godine, za šta je opredeljeno milion i 300 hiljada dinara. Takođe, biće realizovani i programi monitoringa zemljišta i merenja komunalne  buke na terioriji grada. Za ova dva programa opredeljeno je  pola miliona dinara, odnosno  milion i 250 hiljada dinara.

Usvojeno je i rešenje  o relizaciji projekta „Unutrašnje uređenje Prve romske  hrišćanske crkve faza 2“, kao i predlozi odluka  kojim se kompaniji Aunde  odobrava izvođenje radova  na poslovnom objektu „Sintetika“ u javnoj svojini grada. Odlukom većnika prihvaćena su i četiri zahteva za naknadu štete od ujeda pasa lutalica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *