FESTIVAL MLADIH POZORIŠNIH STVARALACA “METAMORFOZA” U LESKOVCU

Od 1. do 6. oktobra, u leskovačkom Narodnom pozorištu biće održan prvi Festival mladih pozorišnih stvaralaca – Metamorfoza , najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u  ovoj ustanovi kulture.

Leskovačka publika imaće priliku da pogleda šest predstava na čijoj izradi su uglavnom radili mladi umetnici, koji nisu stariji od 35 godina, bilo da su u ulozi reditelja, scenariste, glumca, kompozitora ili scenografa.

“O najboljima će odlučivati renomirani žiri na čijem čelu će biti Ana Sofrenović, a biće dodeljene i nagrade novinarskog žirija – najavio je direktor Narodnog pozorišta Leskovac Dragan Marjanović.

Ideja vodilja da organizujemo jedan ovakav festival je činjenica da se mlađim glumcima retko daje šansa da se promovišu široj javnosti, a mnogi od njih su jako talentovani, i uz malu podršku šire zajednice, očekuje ih blistava karijera, naglasio je Marjanović.

Selektor prvog festivala leskovačkog pozorišta – Metamorfoza je naš poznati sugrađanin,  dramaturg Željko Hubač . Komplet karata koje su mogu nabaviti na biletarnici leskovačkog pozorišta, za svih 6 dana festivala košta 2.000 dinara.