Festival “Ukusi juga” po drugi put u Vlasotincu

Nakon velikog uspeha i posete zabeležene prošle godine na festivalu hrane i pića “Ukusi juga”, ove godine manifestacija nastavlja da živi. Drugi festival održaće se u subotu 9.novembra u Vlasotincu, u hotelu Grozd, od 10 do 16 časova.

Pored izlagačkog, festival je i edukativnog karaktera. Najmlađi  će se kroz edukativnu radionicu  upoznati sa zdravim načinom ishrane, Udruženje Eneka će predstaviti primere dobre prakse razvoja malih biznisa i dostupne fondove, a biće organizovano i predavanje o osnivanju zadruga i oživljavanju sela. Biće prezentovana i  turistčka ponuda južne Srbije.

“Cilj održavanja festivala je da na jednom mestu okupi proizvođače domaće hrane i pića sa juga Srbije, da ih promoviše, motiviše i podstakne na dalji rad, kao i da ohrabri pojedinca u pokretanju sopstvenog biznisa- kaže v.d.direktora Turističke organizacije Nataša Đokić Živković.

Učesnici festivala su i škole, pa će svoj program predstaviti Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac i Tehnička škola Vlasotince, kao odličan primer dualnog orazovanja. Sve ovo pratiće muzičko zabavni program i nagradna igra za posetioce. Organizator festivala je Turistička organizacija opštine Vlasotince, uz pomoć Kulturnog centra Vlasotince i udruženja koja deluju na teritoriji naše opštine, a medijski prijatelj Agro jug.