Finalna trka ovogodišnjeg RTS Krosa u subotu u Leskovcu

Završna trka RTS Krosa biće održana u subotu, 14. oktobra, na leskovačkom hipodromu, sa početkom u 9 sati i 40 minuta, najavljeno je na zajedničkoj konferenciji za medije gradonačelnika Gorana Cvetanovića i Stevana Kovačevića, direktora ove sportske manifestacije.

Ove jeseni, Kros serija RTS-a počela je 30. septembra u Zaječaru, da bi potom prošle subote bila održana u Somboru, a završnica ove sportske manifestacije će biti priređena u Leskovcu.

Rekordan broj takmičara, za sada je zabeležen u Jagodini, pre nekoliko godina, kada je učešće uzelo 3.999 sportista, a prema rečima Stevana Kovačevića, direktora RTS Krosa, Leskovac je u 2022. godini  bio blizu obaranja ovog rekorda.

Pored dece predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Jablaničkog okruga, učestvovaće i profesionalni atletičari, kao i pripadnici 3. Centra za obuku u Leskovcu. Biće održano ukupno 27 trka, na razlilčitim dužinama.

Podsećanja radi, grad Leskovac je kao suorganizator ove manifestacije, u 2022. godini bio domaćin Kampa RTS Krosa i tom prilikom ugostio je mlade sportiste iz čak deset evropskih zemalja, ali i Južne Afrike i Kanade.

Pokrovitelji krosa su Sportski savez Srbije, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo sporta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *