FSS “Stadioni” preuzeli odgovornost za upravljanje leskovačkim stadionom

Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada Leskovca i Fudbalskog saveza Srbije, preduzeća „Stadioni doo“ Beograd o preuzimanju odgovornosti za održavanje i upravljanje Gradskim stadionom „Dubočica“ , potpisan je danas u Svečanoj sali grada. Zahvaljujući ovom ugovoru, gradski budžet će u značajnoj meri biti rasterećen.

Imajući u vidu da je Fudbalski savez Srbije, kada je u pitanju upravljanje stadionom, ovim ugovorom preuzeo veliki deo odgovornosti, ušteda u budžetu grada Leskovca na godišnjem nivou iznosiće između 40 i 50 miliona dinara, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović. I preuzimanje troškova električne energije, koji godišnje iznose od 10 do 15 miliona dinara, od velikog je značaja. Preduzeće „Stadioni“ će ubuduće biti odgovorno i za isplaćivanje zarada radnicima, čime će gradski budžet biti rasterećen za dodatnih 20 miliona dinara.

Pored stadiona u Leskovcu, ovo preduzeće će preuzeti odgovornost i za upravljanje sportskim objektima u Loznici i Zaječaru.

U toku je postupak renoviranja svih stadiona, na kojima se odigravaju utakmice najvišeg ranga, a koji pre svega obuhvata zamenu travnate podloge.

Kako je najavljeno, na leskovačkom stadionu, već u toku ovog meseca biće održane utakmice u okviru Super lige Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *