Goran Cvetanović ponovo izabran za gradonačelnika Leskovca

Otvaranje novih radnih mesta, izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica i  vodovodne mreže na teritoriji grada Leskovca biće prioritet lokalne vlasti u narednom periodu, istakao je Goran Cvetanović prilikom svog obraćanja javnosti dodajući da će se nastaviti ulaganje u poljoprivredu, prosvetu, zdravstvo, kao i druge oblasti značajne za razvoj lokalne zajednice. On je po četvrti, a treći put zaredom, izabran za gradonačelnika grada na Veternici.

Prema njegovim rečima, lokalna vlast nastaviće sa ulaganjima kako bi unapredila ekonomski razvoj Leskovca, a to uključuje  pokretanje rada preduzeća koja su u stečaju, otvaranje novih radnih mesta, pomoć mladima koji žele da pokrenu sopstveni biznis.

Takođe, u naredne četiri godine u planu je rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnica u ukupnoj   dužini od 110  kilometara, izgradnju primarne i sekundarne vodovodne mreže u severnom i istočnom, ali i u ostalim delovima grada. Završiće se započeto – centralni gradski trg, put Leskovac – Vlasotince,  projekat upravljanja otpadnim vodama. Ulagaće se i u poljoprivredu, zdravstvo, prosvetu, sport, socijalnu zaštitu, a Leskovac će, pored Niša, biti prioritet Vlade Republike Srbije i kada je reč o legalizaciji objekata u romskim naseljima. Poboljšanje uslova za boravak u školama najmlađih sugrađana biće jedan od prioriteta i u narednom mandatu.

Govoreći o prethodnom periodu, istakao je da je bilo i grešaka lokalne vlasti, na čijem će se rešavanju raditi u budućnosti.

Podsetimo, Cvetanović je 2009. postao prvi gradonačelnik Leskovca u istoriji našeg grada, ali je na toj funkciji ostao samo 9 meseci. Za gradonačelnika je opet izabran krajem 2012., a potom  i 2016.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *