Grad Leskovac finansijski podržao poslovanje 12 preduzetnika

Ukupno 84 projekta, u vrednosti od skoro 24 miliona dinara podržana su u okviru programa „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“ u organizaciji Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca, tim povodom, uručeno 12 ugovora dobitnicima grantova. 

Putem ovog programa predviđena je kako nefinansijska, tako i finansijska pomoć za dvanaestoro mladih ljudi, do 35 godina starosti, u pojedinačnoj vrednosti od 250 hiljada dinara, a ukupna sredstva opredeljena su direktno iz budžeta grada Leskovca.

Kao predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Goran Cvetanović, predsednik Privremenog organa grada Leskovca podržao je realizaciju ovog projekta, koji za cilj, kako kaže, ima unapređenje preduzetništva, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta.

Ogroman deo neophodnih finansijskih sredstava za realizaciju projekta obezbedio je Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj, a pored vodećeg partnera, Grada Leskovca, obuhvaćeno je još sedam lokalnih samouprava na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *