GRAD LESKOVAC FINANSIRA 13 OMLADINSKIH PROJEKATA

Povodom Međunarodnog dana mladih, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, uručio je danas 13 ugovora o finansiranju omladinskih projekata predstavnicima različitih organizacija i udruženja. Ukupna vrednost ovih ugovora je 1,5 miliona dinara.

Zahvaljući ovakvoj podršci, 13 raznovrsnih ideja mladih ljudi biće realizovano i pretvoreno u konkretne događaje, mesta za druženje i okupljanje ili edukativne radionice. Među onima čiji je projekat podržan našlo se i Udruženje „TomorrowLe“ koje će 30. avgusta organizovati festival alternativne muzike.

Grad Leskovac, preko Kancelarije za mlade, već petu godinu zaredom finansira omladinske projekte koji za cilj imaju promociju aktivizma i volonterizma mladih.

Od 2015. godine, od kada je i započeto finansiranje ovakvih projekata, podržano je preko 60 projekata, a u tu svrhu izdvojeno je preko 5,5 miliona dinara.

Pored projekta Udruženja „TomorrowLe“, finansirani su i projekti: „Teretana na otvorenom“ – Nezavisne omladinske organizacije UNDER, zatim „Za bezbedan korak“ – Udruženja „Logos“, „Formiranje eko kutka u dvorištu škole“- Učeničkog parlameta Hemijsko -tehnološke škole „Božidar Djordjević Kukar“ i drugi.