Grad Leskovac raskida ugovor sa PD “Džinsi Srbija”, isti će biti sklopljen sa PD “Aunde”

Predlog odluke o sporazumnom raskidu ugovora o zakupu prostora nekadašnje Sintetike, između Grada Leskovca i Privrednog društva za proizvodnju i trgovinu “Džinsi Srbija”, usvojen je na današnjoj sednici Gradskog veća, na kojoj je, takođe, data saglasnost i na predlog Odluke kojim se pokreće postupak davanja u zakup istog prostora privrednom društvu “Aunde”.

Ovom prilikom je rečeno da se u pismu predstavnika ove italijanske kompanije sa sedištem u Jagodini, koje je upućeno gradonačelniku Leskovca, navodi da nameravaju da u narednih pet godina u grad na Veternici ulože 1,4 miliona evra, kao i da će u naredne tri godine zaposliti 350 radnika na neodređeno vreme. Do prvog septembra 2023. posao će dobiti njih 300.

Kako je objasnila Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i imovinu Gradske uprave, ugovor o zakupu prostora nekadašnje Sintetike sa kompanijom Džinsi, raskida se zbog nastalih poteškoća u poslovanju zakupca, koji onemogućavaju dalje ispunjenje ugovornih obaveza.

Predstavnici kompanije Aunde su, između ostalog, istakli da u duži niz godina uspešno psoluju na teritoriji Jagodine i da imaju nameru da prošire proizvodne kapacitete.

Inače, ugovor o zakupu prostora nekadašnje Sintetike između Grada Leskovca i kompanije Džinsi zaključen je 2018. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *