Gradonačelnik Cvetanović na predstavljanju novog izdanja Sive knjige

Gradonačelnik Leskovca i član UO NALED-a Goran Cvetanović prisustvovao je danas u Palati Srbije predstavljanju novog izdanja Sive knjige 2024. NALED-a, na 16. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji, saopštavaju iz njegovog kabineta. Ovom događaju prisustvovali su i Zoran Vukašinović, sekretar Skupštine grada Leskovca i Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”.

„U novoj publikaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Siva knjiga 16“ ukupno 13 preporuka dobilo je oznaku „Bezgotovinska plaćanja“zbog njihove važnosti za suzbijanje sive ekonomije i daljeg razvoja elektronske uprave i poslovanja.“, istakao je Dejan Đokić, predsednik IO NALED-a, koji je izneo uvodno obraćanje i pregled preporuka Sive knjige.

On je na predstavljanju publikacije kazao da nova Siva knjiga donosi i 19 novih i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku za uklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji.

„Iako cela Siva knjiga počiva na evropskim vrednostima i principima fer konkurencije, transparentnosti, vladavine prava i održivog razvoja i ove godine izdvojili smo 18 reformskih inicijativa koje su ponele EU bedž zbog svog naročitog značaja za brže evropske integracije Srbije“, rekao je Đokić.

O perspektivi i reformskim prioritetima međunarodne zajednice govorili su Mateo Kolanđeli, direktor EBRD za Zapadni Balkan, nj. e. Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji i nj. e. Emanuel Žiofre, šef delegacije i ambasador EU u Srbiji, dok su o perspektivi i reformskim prioritetima Vlade Srbije govorili Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Na samom kraju dešavanja održano je svečano zaključenje i dodela godišnjih priznanja i u tom delu se prisutnima obratio Vladislav Cvetković, Leskovčanin i predsednik UO NALED-a.

Gradonačelnik Cvetanović razgovarao je i sa predsednikom Cvetkovićem, ali i drugim međunarodnim zvaničnicima i zvaničnicima Vlade.

Za reformatora godine izabran je Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, kome je tom prilikom uručeno priznanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *