Gradonačelnik Cvetanović predstavio rezultate iz 2019. godine

Kroz kratak film i usmeno izlaganje, gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović predstavio je danas u skupštinskoj sali rezultate koje je lokalna samouprava postigla u prethodnoj 2019.

“Već prvi mesec pokazao je da će godina biti pozitivna, jer je u toku januara otvorena fabrika Aptiv, a naš grad je posetio predsednik Aleksandar Vučić, naveo je gradonačelnik.

Iz meseca u mesec ređali su se događaji koji su, prema gradonačelnikom mišljenju, doprinosili unapređenju neke od sfera života. Od radova na poboljšanju infrastrukture, do opremanja javno-komunalnih preduzeća pa do značajnih dešavanja u oblasti sprota, kulture, obrazovanja.

Kada je reč o infrastrukturnim radovima Cvetanović je, uz podsećanje da su završeni radovi na Koridoru 10, naveo rekonstrukciju vodovodne mreže, renoviranje Centra za socijalni rad, rekonstrukciju ulaza u Grdelicu, početak radova na putu Leskovac – Vlasotince, završetak obnove saobraćajnice od Brestovca do Pečenjevca.  Jedna od kapitalnih investicija, čija je realizacija počela u 2019. a završetak se očekuje u tekućoj godini, s obzirom na to da, kako je rekao gradonačelnik, sve teče po planu, je izgradnja gradskog trga. Osvrnuo se i na Osnovnu školu „Josif Kostić“ u kojoj su u toku 2019. počeli radovi na drugoj fazi obnove. Još jedan značaj projekat na kojem se u toku 2019.godine radilo je druga faza izgradnje linije mulja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i gradskog kolektora.

Uz napomenu da se vodilo računa i o poljoprivredi, sportu, obrazovanju, kulturi, gradonačelnik je istakao da je najviše ponosan na obnovu Fonda za mlade talente, preko kojeg je i u toku 2019.godine određeni broj mladih ljudi nagrađen.

On je naglasio da su 2014. godine među nagrađenima bili Jasmina Ranđelović, sadašnja zamenica gradonačelnika i Stefan Kitanović, aktuelni član Gradskog veća.

U svom izlaganju Cvetanović se ukratko osvrnuo i na neke najvažnije projekte čija se realizacija očekuje u ovoj godini: oblaznica oko groblja 23 miliona dinara, saobraćajnica Leskovac – Vlasotince 223,5 miliona, uređenje dela saobraćajnice u Predejanu 5,6 miliona, rehabiltacija kolovoza u ulici Ivana Milutnvoića 22,8 miliona, opštinski put Vučje-Brza 13,2, miliona,  projekat gasifikacija vredan 64 miliona  i drugi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *