GRADONAČELNIK KONTROLIŠE ?

obilaznica

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima više lokacija u gradu na kojima se trenutno obavljaju značajni infrastrukturni  poslovi.

Delegacija grada najpre je obišla radove na raskrsnici ulica Niške i Biulevara Nikole Pašića, koja predstavlja ukrštaj državnog puta A reda sa gradskom saobraćajnicom. Po izveštajima policije, reč je o raskrsnici na kojoj se desilo najviše saobraćajnih nezgoda, što je samo razlog više da se radovi na uređenju ove deonice ubrzaju.

U saradnji sa Vladom republike Srbije i resornim ministartrvom tokom prošle i ove godine pokrenut je postupak javne nabavke i izbor izvođača radrova na izgradnji kružne saobraćajnice u okviru periodičnog održavanja državnih puteva na teritoriji grada, rekao je prilikom obilaska ovih radova gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Vrednost ugovora za posao izgradnje ove saobraćajnice  je 5 miliona 248 hiljada 96 dinara, izvođač radova preduzeće „  Poslovnost „ DOO Niš, a rok za izvođenje radova 30 nada, naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je obišao ulicu 28. Marta,  gde se izvode radovi u okviru periodičnog održavanja lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica. Vrednost ovog  ugovora je 27 miliona 423 hiljade 166 dinara, što predstavlja naveći projekat u 2015. godini kada je upitanju ulaganje u periodično održavanje lokalnih puteva, naglasio je Cvetanović. Izvođač radova na ovoj deonici je preduzeće „ Maki plast „, a saobraćajnica dužine 650 metara trebalo bi da bude za vršena za 60 kalendarskih dana.

U nastavku današnjih aktivnosti gradonačelnik Cvetanović obišao je i poslove na pojačanom održavanju ulice Babičkog odreda. Vrednost ovog projekta procenjena je na 3 miliona 514 hiljada 281 dinar, investitor je Direkcija za urbanizam, a izvođač radova preduzeće „ Vodogradnja“ DOO iz Pukovca.