Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dobitnik priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za najboljeg gradonačelnika Srbije

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću uručeno je priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za najboljeg gradonačelnika Srbije, na svečanosti u Kapetan Mišinom zdanju, u Rektoratu Beogradskog univerziteta.

Priznanje mu je dodeljeno zbog toga što je, kako je istaknuto, Leskovac doveo na lestvicu uspešnih i privlačnih gradova. Među dobitnicima ovog prestižnog priznanja je i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i Stojan Radenović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, po struci matematičar.

Prilog o uručenju priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” pogledajte u emisiji “Panorama”

Gradonačelnik Cvetanović je izrazio veliko zadovoljstvo povodom uručenja priznanja. On je istakao je da rad koji obavlja sa svojim timom uvek usmeren ka razvoju i prosperitetu Leskovca i za dobrobit svih stanovnika grada na Veternici.

“Velika čast i zadovoljstvo je biti danas u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Istovremeno je i velika odgovornost. Uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i sa perfektnom saradnjom sa Vladom Republike Srbije i timom iz našeg grada, rezultati su evidentni. Ovo priznanje je obaveza da radimo još više, da greške ne ponavljamo i postavljamo visoke ciljeve, otklanjamo barijere, jer nam je osnovni cilj kvalitet života naših sugrađana, a radimo upravo u tom pravcu.”, rekao je u izjavi za našu televiziju Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić je priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobila za humanost i izgradnju lepše slike Srbije u svetu.

“Ova nagrada je za mene zaista jedna velika čast. Naravno, kao što uz čast ide i odgovornost – velika odgovornost prati ovu nagradu, da nastavim nesmanjenim intenzitetom da radim svoj posao, ja bih tako rekla. Kada vas život stavi u takvu situaciju, na vama je da je iskoristite na najbolji mogući način, a pre svega da doprinesete društvu u kome živite i koje volite.”, istakla je prva dama Srbije.

Među dobitnicima je i Stojan Radenović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, po struci matematičar, inače rodom iz sela Dobra Voda kod Leskovca, koji je na pitanje koliko mu znači ovo priznanje rekao sledeće:

“Ovo priznanje je posebno za mene. Vezan sam mnogo za taj kraj, moj zavičaj, za Dobru Vodu. Sad se srećem sa nekim Leskovčanima, koji su dve-tri godine od mene stariji, pričamo o onim filmovima o Leskovcu i o tekstilu, tako da sam zapravo ponosan na taj kraj. Put ka vrhu – Leskovac ide ka vrhu. Tu je stadion, priznanja. Da ne shvatite pogrešno, tu se ne radi o dodvoravanju. Predsednik Vučić je mnogo doprineo da se Srbija ravnomerno razvija, a i ljudi su vredni. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga.”

U ime nagrađenih obratila se profesor doktor Svetlana Vujović, direktorka Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Žiri su činili profesori Radovan Pejanović i Branko Kovačević, pesnik Pero Zubac, novinarka Večernjih novosti Jovanka Simić, novinarka Politike Danijela Davidov Kesar, reditelj Veselin Grozdanić, privrednik i naučni radnik Mile Bugarin i direktor Media inventa Vlado Markanović.

Nagrade su, za svoj doprinos na izgradnji i unapređenju prosperiteta Srbije, dobili i Dušan Živković iz Elektroprivrede Srbije, Aleksandar Antić iz Koridora Srbije, Nebojša Šurlan iz Infrastrukture železnice Srbije, Miroslav Petričević iz Betonjerke Subotica, Nikola Juras iz Misal Kljajićevo, Slavko Vujović iz IEEG i generalni diketor Elektroprivrede Republike Srbije Luka Petrović.

Dobitnici su i: profesori Miloš Nedeljković i Goran Puzić, direktorka Naučnog insistuta za veterinastvo Dobrila Jakić Dimić, mecosopran Ljubica Vraneš, umetnik Moša Todorović, reditelj Đorđe Kadijević, redtelj Egon Savin, publicistkinja Aleksandra Ninković Tašić, kao i novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *