Gradonačelnik Leskovca posetio Dečji vrtić “Agnes”

Dečji vrtić “Agnes” jedan je od privatnih vrtića u Leskovcu subvencionisan  od strane Grada. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave, roditelji čija deca pohađaju ovaj vrtić plaćaju 20 procenata od tržišne cene, tako da celodnevni boravak u njemu košta isto kao u državnim. Vrtić su danas su posetili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i njegovi saradnici.

Ovaj vrtić, kapaciteta do 40 mališana, mogu pohađati deca uzrasta od dve i po do šest i po godina podeljena u dve mešovite grupe, stariju i mlađu. Uslovi za upis su: da dete bude odbijeno iz državnog vrtića, da živi na teritoriji grada Leskovca i da je državljanin Republike Srbije.

Mi smo prepoznali da je u gradu Leskovcu deficitaran broj vrtića, zato što raste broj zaposlenih na teritoriji grada Leskovca, a raste i svest roditelja da što pre uključe dete u vaspitno-obrazovne sisteme rada.”, istakla je ovom prilikom Viktorija Drašković, koja je na ideju da osnuje ovaj vrtić došla tokom studiranja na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

Ana Janković Stojanović se u ime Grada Leskovca zahvalila porodici Drašković na ovoj investiciji i poželela im mnogo uspeha u daljem radu, podsetivši da je zbog povećanja broja dece, čiji roditelji koriste usluge Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”, Grad Leskovac odlučio da ulaže u ovu oblast:

“Grad Leskovac je odlučio da otvori novi vrtić u naselju poznatom kao stara stočna pijaca, a od prošle godine izdvaja godišnje pet miliona dinara za subvencionisanje privatnih vrtića, odnosno 80 procenata cene celokupnog dnevnog boravka.“

Deci i roditeljima se u vrtiću “Agnes” nudi celodnevni boravak sa obrocima iz Doma učenika, a među zaposlenima su: četiri vaspitačice, jedan pedagog i jedna spremačica. Vrtić se nalazi u ulici Dubočica u neposrednoj blizini marketa Spin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *