Gradonačelnik na javnoj raspravi: Ili da otpustimo ljude ili da smanjimo plate!

javna rasprava 1

Leskovac – Jedna od zamerki koju su učesnici današnje Javne rasprave o budžetu grada za 2014. godinu izneli odnosila se na to da se planiranim prihodima i rashodima za iduću godinu ne vodi dovoljno računa o jednom od najvećih problema današnjice, a to je  nezaposlenost.

Iako je javna rasprava, po broju prisutnih u skupštinskoj sali, bila prilično posećena tek nekoliko pojedinaca je za govornicom iznelo svoje predloge.

„Razvoj preduzetništva trebalo da bi da bude glavna oblast finansiranja sredstvima koja se nalaze u gradskom budžetu, jer je to dobar načina da se smanji nezaposlenost“, predložio je vlasnik Naučno-tehnološkog parka Ivica Savić.

javna rasprava 2

Slučnu primedbu imao je i građanin Srđan Dimitrijević:

„U bužetu za 2014. godinu trebalo bi da bude više sredstava koja su predviđena za ulaganje u zapošljavanje mladih, čak i po cenu investicija u infrastrukturne projekte“, objasnio je Dimitrijević.

Komentarišući ove predloge gradonačelnik Goran Cvetanović i načelnik Gradske uprave za finasije  Dalibor Tričković istakli su da su u ovoj godini preduzete određene mere za otvaranje novih radnih mesta, kao i za poboljšanje uslova poslovanja privrednika, ali da su dalja delovanja grada u tom pravcu donekle ograničena i manjkom prihoda za 2014. godinu.

javna rasprava 3

„Postoje dva načina za ovo o čemu ste vi pričali. Prvi je da se ljudi otpuste, a drugi da se smanji broj plata zaposlenima“, rekao je gradonačelnik Cvetanović, dodajući da će svi oni koji ne rade svoj posao dobro i kvalitetno biti otpušteni.

Na javnoj raspravi bilo je reči i o obrazovanju za koje će u 2014. godini biti izdvojeno znatno više sredstava. Ovom prilikom rečeno je i da će se od 1. januara pokrenuti postupak isplate putnih troškova prosvetnim radnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *