Gradonačelnik obišao nekoliko preduzeća

Ističući da je saradnja između lokalne samouprave i privrede osnov razvoja svakog društva, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je preduzeća “Nevena”, “Bones fud ”, Auto kuću “Bankom” i plac na kome će uskoro početi gradnja još jednog hotela u Leskovcu.

Ove firme nalaze se na samom ulazu u grad, a njihovo pozitivno poslovanje, naročito „Nevene“ i „Bones fud-a“ koje su i izvoznici, dokaz je da je Leskovac sredina sa pozitivnim poslovnim okruženjem, naglasio je Cvetanović.

„Nevena“ je kupljena iz stečaja 2019. godine za 108 miliona dinara od strane trgovačke firme „Rim grup“.  Danas u ovoj firmi rade 34 radnika, a kako je rekao vlasnik Rade Joksimović, jedan od ciljeva je da bude zaposleno 100 ljudi kako bi ova kompanija dostigla svoj nekadašnji proizvodi potencijal. 

U firmi „Bones fud“, koja je deo kompanije „Bones grup“, stalno je otvoren poziv za zapošljavanje radnika u proizvodnji. Ovo preduzeće koje u Leskovcu posluje sa najsavremenijim mašinama veliki je izvoznik delikatesa i kućica od puža i to pre svega u Francusku, a potom Italiju i Švajcarsku.

U neposrednom susedstvu ovih firmi nalazi se plac na kome će uskoro početi izgradnja novog hotela. Takođe u ovom delu Leskovca, biće izgrađena Šel-ova benzinska pumpa, u sklopu koje će prema naznakama biti i Mekdonalds restoran, najavio je Cvetanović.

Već 20 godina, na ulazu u Leskovac, nalazi se i poslovni objekat Auto kuće “Bankom“ vlasnice Biljane Pešić. Iako se bave prodajom polovnih automobila iz inostranstva, u ovoj firmi očekuju i prodaju novih, jer kako kažu u Leskovcu za to postoji povoljna poslovna klima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE