Gradonačelnik posetio hladnjaču “Vule komerc” i najavio nove investicije

Otvaranje novog šoping centra sledeće godine u blizini preduzeća „Statovac komerc“ na površini od oko 17 000 kvadratnih metara, koji će biti u vlasništvu domaćeg investitora jedna je od novina koju je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio prilikom današnjeg obilaska hladnjače „Vule komerc“ u Šišincu.

Povod za posetu je 26 godina rada i postojanja ove hladnjače.

Privredni subjekti poput hladnjače „Vule komerc“, svojevrsni su dokaz da priznanja koja dolaze u Leskovac poput Naledovog BFC sertifikata za grad sa pozitivnim poslovnim okruženjem, nisu bez osnova, ocenio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Tekuća godina je za porodicu Đorđević, vlasnika hladnjače “Vule komerc” bila godina značajnih investicija. Između ostalog, dograđen je prostor i prošireni su proizvodni kapaciteti za još 800 tona, a postavljena je i mala solarna elektrana snage 200 kilovata koja je uključena u energetski sistem Elektroprivrede Srbije.

Reč je o investicijama iz sopstvenog budžeta, ali ova porodica Đorđević je do sada u svom radu i poslovanju koristila i sredstva iz drugih fondova.

Hladnjača “Vule komerc” bila je i korisnik subvencija programa podrške voćarima  na jugu Srbije “Fruits and berries” koji su zajednički realizovali Kraljevina Danska i Vlada Republike Srbije.

Ovde radi 50 radnika u stalnom radnom odnosu i još 100  u sezoni. Smeštajni kapaciteti hladnjače su 1800 tona, a distribucija zamrznutog voća vrši se kroz celu Srbiiju, ali i u mnoge druge zemlje u inostranstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *