Gradonačelnik posetio preduzeće “Keramika Leskovac”

Preduzeće Keramika Leskovac u Bratmilovcu,vlasnika Zorana Dimitrijevića, obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima. Reč je o firmi koje posluje  uspešno već 39 godina, proizvodi od 50 do 100 hiljada komada sanitarnih elemenata godišnje i ima oko 60 radnika čija je prosečna plata preko 40 hiljada dinara.

Preduzeće Keramika Leskovac je porodična firma , osnovana 1981.godine  sa kapitalom koji su vlasnici Zoran i Nadica Dimitrijević, stekli u Italiji.

Ova firma ima potpuno novu opremu, osavremenjenu laboratoriju , zaokruženu tehnološku liniju i koristi samo domaće sirovine – glinu sa malo metala u sebi iz okoline Valjeva i Uba.

„Nadam se da ćete u sledećoj godini jubileja , biti još uspešniji“, naglasio je Cvetanović prilikom posete  i podsetio da je vlasnik ovog preduzeća član Saveta za razvoj grada.

Keramika Leskovac u svom proizvodnom programu ima i  sanitariju za decu, kao i za invalide, koje radi po posebnim standardima. Ova firma je i društveno odgovorna, s obzirom na to da je, kako je rečeno, učestvovala je u finasiranju projekta izgradnje biciklističke staze od naselja Ančiki do kraja Bratmilovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *