GRADONAČELNIK U POSETI PRIVATNIM FIRMAMA

meke

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas tri leskovačka preduzeća iz oblasti drvoprerađivačke industrije: Beli Bor, Bebi snovi i Tranzit Komerc.

Priliklom posete preduzeću Beli Bor koja zapošljava 70 radnika i mesečno proizvede dve hiljade stolica i trpezariskjih stolova i 70 posto svojih artikala izvozi, gradonačelnik se dogovorio sa vlasnikom ove firme Sinišom Simonovićem da se zajedničkim snagama popločaju trotoari ispred fabrike Belog Bora u naselju Ančiki.

Potom je posećena firma Bebisnovi čiji se proizvodni pogon nalazi na lokaciji bivšeg Cvećara. Ovo preduzeće sa 30 radnika se bavi proizvodnjom nameštaja, proizvoda od drveta i dečjih krevetića i 90 posto njegovih proizvoda zavrašava u izvozu. Gradonačelnik je ovom prilikim posredovao u rešenju problema koje ova firma ima sa Vodovodom, a radi se o nasleđenim obavezama iz vremena bivšeg Cvećara i istaklao da da se nada da će doći do kompromisnog rešenja.

Današnji obilzak preduzeća iz oblasti drvoprerađivačke industrije zavrtšen je u preduzeću Tranzit komerc. Ova firma je na osnovu subvencija zaposlila dva radnika, a vlasnik je najavio otvaranje još dva radna mesta.

Za reazliku od Belog Bora i preduzeća Bebi snoviu Tranzit komerc gotovo kompletno radi za domaće tržište. Jedini izvozni poaso ima sa Falekom na opremanju njegovih fabrika u svetu a dobijen je zato što se ova firma istakla u opremanju leskovačke fabrike ovog pozunatnog svteksog proizvođača čarapa.