Gradski većnici dali saglasnost na godišnji plan raspisivanja konkursa u oblasti sporta, kulture, socijale, javnog informisanja i projekata Kancelarije za mlade

Na sednici Gradskog veća, usvojen je i Predlog Godišnjeg plana raspisivanja javnih konkursa za tekuću godinu i to u oblasti sporta, kulture, socijale, javnog informisanja i preko Kancelarije za mlade konkursa za volonterske projekte.

Tako će za sufinansiranje medijskih projekata, a na čiji predlog odluke su gradski većnici takođe dali saglasnost, u ovoj godini biti izdvojeno 30 miliona dinara, isti iznos kao i prošle godine, dok će za finansijsku podršku projekata u kulturi, umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja biti opredeljeno milion dinara više u odnosu na 2021, tačnije ukupno 12 miliona.

Kancelarija za mlade će u 2022. za realizaciju svojih programa imati na raspolaganju 24 miliona 650 hiljada dinara. Najviše novca biće izdvojeno za nagrađivanje mladih talenata ukupno 16 miliona, potom za nagradnu ekskurziju nosilaca Vukove diplome – 3 miliona i za projekte „Aktiviraj se“ – ukupno 2 miliona.

Pored ove, gradski većnici dali su saglasnost i na Odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima, na osnovu koje će finansijski biti podržano 296 lica koja ispunjavaju zahteve konkursa.

Gradski većnici su usvojili i predlog odluke kojom se oslobađaju obaveze plaćanja grejanja u tekućoj godini domaćinstva korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć i dodatka za pomoć i negu drugog lica.

Usvojen je i predlog odluke o dodeli poklona-autosedišta za novorođenu decu za šta će u 2022. biti opredeljeno 12 miliona dinara, kao i da preostalih 660 novogodišnjih paketića koji su ostali nepodeljeni u okviru akcije grada Leskovca, bude ustupljeno Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*