LESKOVAC – Na sednici Gradskog veća usvojen je izveštaj  odluke o budžetu grada za period do kraja septembra po kojoj ukupni ostavreni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina iznose dve milijarade, 742 miliona i 39 dinara ili 64 posot u odnosu na godišnji plana. Ovo ostvarenje veće je za 62 milion u odnosu na isti period prošle godine. Rashodi i izdaci u devetomesečnom periodu izvršeni su sa dva milijarde, 712 miliona i 292 dinara što je 63,3 posto u odnosu na godišnji plan.

U razdelu rashodi za zaposlene utrošeno je preko 900 miliona dinara što je procenat izvršenja od 76,4 posto, dok je za korščćenje roba i usluga usmerena suma od preko 684 miliona sa izvršenjem od 52,6 posto.

Na ovom zasedanju usvojeni su predlozi odluka o izradi plana detaljne regulacije za deo romskog naselja Slavko Zlatanović i donošenju plana generalne regulacije za hummana groblja na prostoru Leskovca.

Gradsko veće odobrilo je predlog odluke o podizanju spomenika “Česma palim borcima grada Leskovca u ratu od 1991 do 99 godine koji će se nalaziti kod Garetove palate.