Grdeličani traže smenu direktora JKP Grdelica

grdelica

Grdelica – Predstavnici Udruženja građana Rupska Reka na današnjoj konferenciji za novinare pozvali su direktora Javno komunalnog preduzeća Grdelica Stanišu Petrovića da podnese ostavku zbog problema sa vodosnabdevanjem sa kojim se stanovnici ovog mesta i okoline već duže vreme suočavaju.

Od Zavoda za javno zdravlje Leskovac zatražili su da im se dostave analize uzoraka vode za piće iz grdeličkog vodovoda u prethodne dve godine.

nagradna igra

»Nakon našeg protesta u četvrtak i demanta koji su iz JKP Grdelica i Zavoda za javno zdravlje usledili dan kasnije od subote smo opet bez vode za piće. Ona je došla u ponedeljak ali se može koristiti samo za tehhičku upotrebu« istakao je predsednik Udruženja građana Rupska Reka, Srđan Jović.

On je još jednom apelovao na sve nadležne organe da konačno počnu da rade svoj posao i prekinu agoniju 15 hiljada stanovnika Grdelice i okoline.

Novinarima se obratio i predsednik Mesne zajednice Ladovica koja se jedina sa tertorije vlasotinačke opštine snabdeva vodom iz grdeličkog vodovoda Slobodan Stanković koji je kritikovao rukovodstvo JKP Grdelica što zvanično ne obaveštava stanovnike ovog sela o tome da li je voda u mreži ispravna za piće.