Hisar, omiljeno izletište Leskovčana

Međunarodni praznik rada koji se obeležava neradno, za mnoge je postao datum, koji se sa nestrpljenjem iščekuje. Jedno od omiljenih izletišta, na kojem Leskovčani, uz tradicionalno roštiljanje i u dobrom društvu provode 1. maj je brdo Hisar.

Prvomajski uranak, ali i vreme bez kiše, izmamili su na izletišta nemali broj Leskovčana, a brdo Hisar bilo je omiljeno mesto za piknik, naročito mladih ljudi.

“Slušanje muzike i igranje sa kartama, to je naš plan za danas”, rekao nam je osamnaestogodišnji Luka, istakavši da je najvažnije od svega biti sa prijateljima.

Sličnog mišljenja je i mlada Ljubica iz Leskovca, koja nam kaže da slobodno vreme vrlo često provodi sa društvom na Hisaru.

Boravak u prirodi nije mogao proći bez dobre muzike i nezaobilaznog mirisa roštilja, a pojedinci su organizovali i sportske aktivnosti, kao što su igranje fudbala ili badmintona, u kojima su uživali najmlađi.

Ove godine je nešto veći broj ljudi u skladu sa prvomajskom tradicijom „uranio“, kako bi zauzeo svoje mesto na Hisaru, a bilo je i onih, koji su iz drugih zemalja došli u Leskovac, kako bi praznike proveli sa svojom porodicom i prijateljima.

Branko iz Slovenije nam je otkrio da se 1. maj na sličan način proslavlja i u ovoj zemlji, dok se Dobrivoje Pop-Kostić iz Bosne i Hercegovine vratio u svoj rodni grad, kako bi svom ocu ispunio želju, da posle 60 godina ponovo obiđe Hisar.

Imajući u vidu njegovu blizinu centru grada, brdo Hisar spada među najpopularnija i najposećenija izletišta, na kojem građani često borave i u danima, kada se ne obeležava praznik rada.

Uređenje ovog mesta, koje je podrazumevalo izgradnju kako glavne staze koja vodi od podnožja Hisara do samog vrha, repetitora, tako i pešačkih, ali i trim staza, još više je doprinelo njegovoj popularnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *