I danas nastavljena podela subvencija za poljoprivredne proizvođače

Vlasnicima 456 poljoprivrednih gazdinstava, registrovanih u samom gradu i pojedinim prigradskim naseljima, danas su isplaćene subvencije za koje su konkurisali kod Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, u ukupnom iznosu od 17,2 miliona dinara.

Među poljoprivrednicima koji će zahvaljujući ovim sredstvima unaprediti svoju proizvodnju su Danijela Stefanović i Slobodan Dimitrijević iz Gornjeg i Donjeg Stopanja. Njih su danas posetili predstavnici lokalne samouprave i uručili im ugovore o subvencijama.

Danijela Stefanović nedavno se vratila iz Bugarske u svoje rodno mesto.  Na njenom imanju u toku su radovi na izgradnji hale za preradu pečuraka, a  planira da na početku predstojeće  poljoprivredne sezone zasadi jagode i pečurke.

Slobodan Dimitrijević iz Donjeg Stopanja, koji se godinama bavi pčelarstvom, ljubav prema poljoprivredi nasledio je od oca Jovice, iskusnog voćara. Aplicirali su za dve mere, a zahvaljujući dobijenim sredstvima nabavili su vrtilicu za med i atomizer za prskanje, što će im umnogome olakšati proizvodnju.

Podsetimo, zbog velikog interesovanja, izdvajanje za poljoprivredne subvencije je sa 30 miliona dinara rebalanskom budžeta povećano na 34,5. Zahvaljući tome,  994 poljoprivredna gazdinstava su preko ovog programa u saradnji sa gradom, stekla mogućnost da ulože sredstva u unapređenje i modernizaciju proizvodnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*