I deca iz Medveđe učestvuju na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Danas su u kabinetu predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića, potpisani Protokol i Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije “Srbija u ritmu Evrope”.

Ovim je omogućeno da se deca Medveđe nađu na jednom od većih dečijih muzičkih takmičenja ovog tipa u Evropi “Srbija u ritmu Evrope”.

Manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Gledaoci će moći da prate takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” na kome će se po drugi put pojaviti deca opštine Medveđa, obzirom da su 2014. godine već učestvovala i predstavljala zemlju Finsku.

Osnovne i srednje škole čiji učenici žele da se prijave za predstojeće takmičenje u narednom periodu će biti obavešteni o načinu i vremenskom roku u kojem to mogu da urade.

Učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola iz 20 gradova i opština koja pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, koja im bude dodeljena. Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2020. godine domaćin manifestacije biće grad Vranje.

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska televizija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *