I ove godine se dodeljuje jednokratna novčana pomoć za nabavku udžbenika

Grad Leskovac će i ove godine pružiti finanasijsku podršku za nabavku udžbenika za učenike prvog razreda.  Roditelji koji ispunjavaju uslove imaju pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 6 000 dinara.

Uslovi za dodelu pomoći za nabavku udžbenika su da učenici prvog razreda osnovne škole: imaju prebivalište na teritoriji grada Leskovca i  da već nisu ostvarili pravo na besplatne udžbenike putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Potrebna dokumenta kojima se dokazuje ispunjenost uslova su: potvrda osnovne škole da su učenici prvog razreda, da pravo na besplatne udžbenike nisu ostvarili putem resornog ministarstva i moraju da prilože dokaz o prebivalištu na teritoriji grada Leskovca.

Zahtev podnosi roditelj koji živi u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, odnosno staratelji, hranitelji, usvojitelji, sa potrebnom dokumentacijom, Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj – Odseku za društvenu brigu o deci i boračko invalidsku zaštitu. Za jedno dete može biti podnet i odobren samo jedan zahtev.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *