I u Lebanu proglašena vanredna situacija

U Opštini Lebane, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, lokalni Krizni štab proglasio je danas vanrednu situaciju, a sve u cilju suzbijanja širenja Kovida 19. Na snagu stupaju nova pravila, koja podrazumevaju pojačanu kontrolu poštovanja propisanih mera, dezinfekciju javnih površina, obavezno nošenje maski na pijacama i u javnom prevozu.

Od 6. marta do 30. novembra u ovoj opštini registrovana su ukupno 232 slučaja obolelih od korona virusa, a najveći broj zaraženih zabeležen je u novembru. Tako su u prvoj polovini novembra registrovana 22 slučaja, dok je u drugoj broj obolelih porastao za čak 110 lica. Imajući u vidu ove podatke na sednici Kriznog štaba, jednoglasno je proglašena vanredna situacija.


Prema rečima Vladana Stanojevića, diretora Doma zdravlja u Lebanu, u poslednjih 30 dana primećen je nagli skok broja pregleda i testiranja sugrađana na Kovid 19. Nadležni koji prate lica u samoizolaciji navode da u kućnom karantinu ima  123 lica.

U toku vanredne situacije na teritoriji Opštine Lebane rigorozniju kontrolu sprovodiće i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Predstavnici lokalne samouprave još jednom su apelovali na sve stanovnike da strogo poštuju propisane mere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *