Igrališta pored Vlasine često meta vandala

Dečija igrališta pored Vlasine često su meta vandala iako su „pokrivena“ video nadzorom.

I pre desetak dana grupa mladih ljudi lomila je mobilijar, kante i tablu na dečjem igralištu u blizini sportske hale u Vlasotincu.

Čuvar u SRC Vlasina, koji je na video nadzoru primetio lomljavu, izašao je na igralište.


„Pitao sam ih šta im znači da lome. Rekli su: „Pa, znači nam“. Rekao sam da ću da pozovem policiju. Oni su rekli da će sami pozvati policiju, što su i učinili. Policija je došla i uzela im izjave. Dalje ne znam šta se dešavalo – kaže radnik koji je te noći bio dežurni u hali.


V.d. direktora SRC Vlasina Saša Đokić kaže da mladi ljudi, na žalost, često uništavaju zajedničku imovinu, lome klupe, kante, ostavljaju flaše i drugi otpad pored reke. Posebno je dramatično vikendom, dodaje.


„U tako ruiniran park, preko dana, dolaze deca sa roditeljima, razočarana što im je uništen prostor za igru. Apelujem na mlade ljude da brinu o zajedničkoj imovini i o najmlađim sugrađanima jer su igrališta pre svega namenjena najmlađima – kaže v.d. direktora SRC Vlasina Saša Đokić.


Sistemom video nadzora „pokrivena“ su oba igrališta pored reke – Vlasina 1, koji je izgradila opština Vlasotince i Vlasina 2, za čiju su se izgradnju izborili građani glasanjem u kampanji brenda Nivea „Gde nam rastu deca“ u februaru prošle godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*