Imenovan i novi direktor muzeja, a i supruga Slaviše Zlatanovića podnela ostavku

skupstina

Leskovac – Nakon podnošenja neopozive ostavke za Skupštinskom govornicom, Slavišu Zlatanovića je na funkciji direktora leskovačke Direkcijeza urbanizam i izgradnju, odlukom odbornika, zamenio kao vršilac dužnosti diplomirani inženjer arhitekture, Milenko Milenković.

Predlog da se ne usvojio izveštaj Direkcije za urbanizami izgradnju, koji su šefovi odborničkih grupa Nove Srbije i Jedinstvene Srbijeup uputili Skupštini grada, nagoveštavao je smenu direktora Slaviše Zlatanovića.

Oni su u obrazloženju naveli da ovo preduzeće nije realizovalo Program poslovanja i zadovoljilo osnovne komunalne i infrastrukturne potrebe građana navodeći pri tom kao primer ulice u Kukulovcu, raskrsnicu Bulevara Nikole Pašića i Niške; ulice u naseljima Slavka Zlatanovića i Rade Žunić ali i na neostvarenu realizaciju.

Govoreći o pomenutim ulicama Slaviša Zlatanović je kazao da je osnovni razlog neispunjavanja planiranog, nedostatak sredstava ali i tp da u ulici u naselju Rade Žunić nisu rešeni imovinsko pravni odnosi;  da u ulici u naselju Slavka Zlatanovića ni jedan budući direktor neće rešiti problem jer Elektrodistribucija ne da saglasnost za izvođenje radova zbog visokonaponskih kablova koji se nalaze ispod ulice kao i to da će raskrsnicu bulevara Nikole Pašića  i Niške ulice finansirati Putevi Srbije tokom ove godine. Svestan političke situacije dajem neopozivu ostavku, rekao je ovom prilikom Slaviša Zlatanović.

Nakon podnošenja ostavke za Izveštaj o radu za 2013. i plan rada za tekuću godinu glasali su i odbornici Nove i Jedinstvene Srbije, a jedini su protiv bili odbornici Nove demokratske stranke.

Ostavku na funkciju podnela je i predsednica Upravnog odbora Fonda za razvoj poljoprivrede Jelena Zlatanović, a na to mesto postavljena je diplomirani inženjerpoljoprivrede Vesna Nikolić.

Odbornici Skupštine grada nisu usvojili izveštaj o radu Narodnog muzeja u Leskovcu, a pre diskusije šef odborničke grupe okupljene oko SNS – a Olivera Pešić izjasnila se da odbornici neće glasati za izveštaj jer direktor Jovan Ranđelović nije strčno poslovao u prilog čemu je navela da je od 4 miliona i 300 hiljada dinara, koliko je ova ustanova kulture dobila od Vlade Republike Srbije, utrošeno svega 670 hiljada.

Kako su se u daljem toku odbornici izjasnili za smenu direktora Ranđelovića na mesto direktora postavljen je Vladimir Đorđević.

Za predsednika Upravnog odbora Narodnog muzeja umesto Miloša Pešića postavljen je Aleksandar Milošević; a ka Ministarstvu kulture upućen je zahtev za saglasnost da direktorka Narodne biblioteke bude Svetlana Veličkovska. Promenjeni su i pojedini članovi školskih odbora: miroševačke osnovne škole; leskovačke Trgovinsko ugostiteljske; škole u Velikom Trnjanu; Vase Pelagić i Trajko Stamenković u Leskovcu i vinaračke Milutin Smiljković.

U popodnevnom delu zasedanja usvojeni su izveštaji o radu svih javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova u kulturi, zdravstvu i socijalnoj zaštiti kao i preduzeća kojima je grad poverio obavljanje poslova iz komunalnih delatnosti.