Istorijski uspeh MK „Dubočica“

Mačevalački klub „Dubočica“ ostvario je istorijski uspeh, osvojivši prvo mesto i titulu prvaka države u sablji na Državnom juniorskom prvenstvu, koje je nedavno održano u Beogradu. Na ovom nadmetanju pomenuti klub predstavljala je ekipa u sastavu: Bogdan Stamenković, Tadija Stojanović i Mihailo Mladenović.

Kada je reč o pojedinačnim rezultatima, Bogdan Stamenković osvojio je drugo, Mihailo Mladenović treće, a Tadija Stojanović peto mesto. Šesnaestogodišnji Bogdan Stamenković, reprezentativac, ovaj sport trenira punih osam godina. I ranije je osvajao medalje na državnim takmičenjima.

Za ovaj sport zainteresovao sam se zbog svog strica, koji se bavio mačevanjem. Krenuo sam sa osam godina i do sada aktivno treniram. Preporučio bih vršnjacima ovaj sport, prvenstveno jer je dobar za zdravlje– ističe ovaj mladi sportista.

Na ovom nadmetanju su učestvovali takmičari iz desetak najboljih klubova u našoj zemlji. Trener i predsednik „Dubočice“ Ivan Zdravković istakao je da je ovo istorijski uspeh za klub.

Uspeli smo da povratimo titulu koja nam je nepravedno oduzeta 2019. kada smo izgubili za jedan poen. Sada je razlika bila velika, rezultat je u finalu bio 45:23. Za narednu sportsku godinu, u septembru, predstoje nam četiri takmičenja van Beograda, a domaćin jednog turnira biće i grad Leskovac– dodaje naš sagovornik.

Mačevalački klub „Dubočica“ osnovan je 1952. i naredne godine obeležava sedamdesetogodišnjicu postojanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *