Iz Leskovca kreće 6 kamiona pomoći, grad donira 5 miliona dinara za ugrožene

krizni stab

Leskovac – Na sastanku Kriznog štaba grada Leskovca rečeno je da građani mogu da doniraju pomoć 24 časa dnevno u prostorijama Crvenog krsta u Leskovcu koje se nalaze u zgradi Starog ureda.

Najpre je neophodna pomoć u konzerviranoj hrani, ćebadima i sredstvima za ličnu higijenu, istaknuto je ovom prilikom.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Miodrag Marjanović dao je predlog da se pre svega izvrši popis ljudi koji žele da doniraju sredstva, a da se nakon što se ukaže potreba oni i pozivaju.

“Ovakav način prikupljanja pomoći bio bi efikasan s obzirom na to da pomoć pristiže iz svih krajeva Srbije i da su punktovi sada prebukirani” objašnjava Marjanović.

Na današnjem sastanku odlučeno je da iz gradske kase za pomoć ugroženim područjima bude izdvojeno pet miliona dinara, a da već u toku današnjeg dana 6 kamiona prikupljene pomoći krene u ova mesta.

“Grad Leskovac će u ponedeljak otvoriti poseban žiro račun na koji će ghrađani moći da doniraju novčanu pomoć za sve ugrožene u poplavama. Na teritoriji grada Leskovca je mirno, nema većih izlivanja reka, a tamo gde ih je i bilo, voda se povukla u kanale. Nema veće materijalne štete” rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Jedino ima problema sa vodosnabdevanjem u Grdelici gde trenutno dežuraju cisterne sa pijaćom vodom.

Članovi Kriznog štaba su sinoć odneli i 4.000 litara flaširane vode za meštane Grabovnice koji takođe imaju problema sa pijaćom vodom.