Izabrano novo rukovodstvo grada i gradske skupštine

Na konstitutivnoj sednici skupštine Grada Leskovca na predlog vladajuće većine odbornika SNS-a i SPS-a, za gradonačelnika je po četvrti put izabran Goran Cvetanović, kandidat Srpske napredne stranke. Za njegovu zamenicu izglasana je Ana Janković Stojanović, lekar.

Novo gradsko veće, koje je takođe, izabrano danas, ubuduće će činiti uglavnom mladi i obrazovani ljudi.

U prepodnevnom delu zasedanja, verifikovani su mandati odbornika, izabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada, Aleksandar Đurović i Oliver Antanasijević. Usvojen je i izveštaj Gradske izborne komisije o izborima za odbornike skupštine, koji su održani 21.juna ove godine.

Za sekretara Skupštine grada u novom četvorogodišnjem mandatu ponovo je izabran Zoran Vukašinović, a za njegovog zamenika Vladimir Branković.

Novi saziv Skupštine u prepodnevnom delu odao je poštu preminulom kandidatu za odbornika Grupe građana „Za Leskovac zajedno“ Bratislavu Periću, kao i svim žrtvama korona virusa.

Pored ostalog, većinom glasova usvojen je izveštaj Gradske izborne komisije, izabrani su članovi Verifikacionog odbora i nakon izveštaja ovog tela, skupština je verifikovala mandate svih 75 odbornika, koji su potom položili zakletvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*