Izgoreo napušten stan u zgradi Tri šešira!

požar 1

Leskovac – Stan na desetom spratu u zgradi tri šešira u potpunosti je izgoreo u požaru koji je izbio oko 17 časova i 30 minuta.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da i ostali stanovi u potkrovlju budu zahvaćeni vatrom.

požar 2

Vatrom je bio zahvaćen i krov zgrade. Nesreća bi sigurno bila većih razmera da prvi komšija nije odmah primetio dim i odmah pozvao vatrogasce.

„Probudi me je jak prasak i shvatio sam po zvuku da pucaju cevi na radijatori u susednom stanu. Kada sam otvorio vrata zaslepeo me je dim. Odmah sam zvao vatrogasce i trčao po celom spratu da kažem komšijama da odmah napuste svoje domove i spasavaju živu glavu“ priča nam ovaj dvadesetosmogodišnji momak.

U gašenju je učestvovalo 15 vatrogasaca iz Leskovca sa tri cisterne.

požar 3

Svi stanari zgrade su izašli na uilicu i vidno uznemireni posmatrali akciju gašenja. Elektrodistribucija je isključila struju u ovoj stambenoj zgradi.

Na sreću, povređenih u požaru nije bilo.

„Ljudi su uznemireni, neki na nižim spratovima pored svojih stanova, plaše ser da se požar ne proširi. Ipak, razloga za paniku nema. Sve je pod kontrolom. Uspešno smo odradili svoj posao i požar će biti ugašen u potpunosti u toku noći“ rekao nam je Milorad Marjanović, načelnik Sektora za vanredne situacije.

požar 4

Ovaj stan, koji pripada porodici Cicvarić, goreo je još jednom pre pet godina.

Po rečima komšija, u njemu je do pre godinu dana živela samo jedna starica koju su sinovi smestili u Dom za stare. Nakon toga bio je napušten.

Ali kako tvrde stanari zgrade Tri šešira, pre nekoliko dana se u njega uselio nepoznati čovek, po njihovim rečima – lutalica, koji se u stanu grejao na kartone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *